De belangrijkste ingrediënten in de Spray Tan vloeistof

De belangrijkste ingrediënten in de Spray Tan vloeistof

In deze blog beschrijf ik graag een gedeelte over de theorie van de Spraytan vloeistof en hun werking.

In het geven van onze Spray Tan Trainingen komt de theorie van de Spray Tan vloeistof uitgebreid aan bod en leer je o.a. het toepassen van de verschillende vloeistoffen voor verschillende huidskleuren en ondertonen in de huid.
Ik merk dat er vaak toch nog onduidelijkheid bestaat over de werkzame ingrediënten en wat de verschillen zijn in de bronzers en DHA percentages.


Dus ik neem je in deze blog mee in wat productkennis en hoop dat je hiermee beter zult begrijpen wat de verschillen zijn en wanneer je welke vloeistof kan toepassen.

De belangrijkste werkzame ingrediënten in een Spray Tan vloeistof zijn:

DHA - BRONZER

Een Spraytan vloeistof breng je via een HLVP apparaat aan op de huid via een verneveltechniek. De werkzame ingrediënten in de Spray Tan vloeistof zullen daardoor op de bovenste huidlaag, de opperhuid ook wel de hoornlaag genoemd gaan reageren. Er treedt direct verkleuring op van de huid, maar dat wat je met het blote oog ziet is vaak de kleuring van de huid door de Bronzer in de vloeistof. In vele vloeistoffen zit een cosmetische bronzer verwerkt om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk egaal kan worden gesprayd en er dus geen zichtbare verschillen te zien zijn tussen de gesprayde huid en de huid die onbehandeld is. Nu is het per Spraytan merk verschillend wat de kleuren zijn van de bronzer. Sommige bronzers zijn dusdanig donker dat de huid in eerste instantie op het moment dat de Spraytan is aangebracht aardig donker kleurt. Zodra je na de inwerktijd kan douchen komt de zichtbare kleur van de Spraytan naar voren. Deze kan dus te licht uitvallen en niet conform je verwachting is.  Wij verkopen Spraytan vloeistoffen die een bronzer bevatten die zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke werkelijke kleurdiepte van de Spraytan vloeistof is. De merken Suntana, OMG en Sjolie hebben beide dus lichte bronzers wat zorgt voor een mooie natuurlijk uiterlijk tijdens de inwerktijd.

Wat is het verschil tussen DHA & Bronzers?

DHA;
De afkorting DHA staat voor Dihydroxyacetone. Dit is het belangrijkste werkzame ingrediënt in de Spray Tan vloeistof en zorgt voor de bruine zichtbare kleuring op de huid. DHA wordt vaak natuurlijk verkregen en komt uit suikerbieten en suikerriet. Zodra het in aanraking komt met de bovenste huidlaag, de hoornlaag, zien we een verkleuring optreden. De DHA hecht zich aan de aminozuren en eiwitten in je huid. DHA heeft even de tijd nodig om tot kleurontwikkeling te komen, vanaf 2 uur begint de kleur zich te ontwikkelen met een piek tussen de 8 uur en 72 uur. Vaak zal je merken dat de eerste 24 uur de kleur nog wat intens is, op dag 2 is de kleur zichtbaar mooier en beter ontwikkeld. Na 72 uur zie je dat de DHA afneemt in kleuring, dit is ook het beste moment om dan te beginnen met een Tan Extender crème om de huid die glow te laten houden en de Spraytan tint te onderhouden zodat het gelijkmatig afneemt.  

Bronzers;
Cosmetische bronzers worden als toevoeging in de meeste Spray Tan vloeistoffen gebruikt met als doel dat men zoals ik al eerder beschreven egaal resultaat te behalen en diegene die de Spray tan heeft ondergaan direct een bruine gloed heeft op de huid en deze verdwijnen vaak binnen paar dagen van de huid. De cosmetische bronzers is jouw gids als Spraytan technician.  zich aan de huid als ze eenmaal zijn aangebracht, 'kleuren' de huid en zorgen voor een tijdelijke kleur totdat je na de inwerktijd zal douchen spoelt deze weg.  Nadeel van de bronzer is wel dat het afgeeft op het moment dat de bronzer op de huid zit. Je kan het afgeven van de bronzer wat tegengaan door een Drying powder aan te brengen om de spraytan vloeistof en bronzer te  fixeren op de huid.

Ieder Spraytan merk werkt met zijn eigen kleurstoffen en formules. Veelal gebruiken merken, zoals Suntana en Sjolie natuurlijke kleurstoffen maar helaas zijn er ook nog steeds merken op de markt die synthetische kleurstoffen gebruiken. De afgelopen jaren zijn ontwikkelingen ingezet in de Spray Tan formules om ook de bronzer te laten matchen met de ondertonen in de huid. Er zijn dus nu diverse soorten vloeistoffen verkrijgbaar waaraan Violet is toegevoegd aan de al aanwezige primaire kleuren rood, blauw en geel. 

Zoals ik al hierboven beschreef hebben sommige Spraytan merken donkere bronzers die veelal kunstmatig zijn toegevoegd aan de vloeistoffen.
Wij vinden het belangrijk om een Spraytan vloeistof product te verkopen dat vrijwel of volledig natuurlijke ingrediënten bevat. Er zijn zelfs merken, helaas, die via een chemische wijze DHA nabootsen om kosten te besparen. Alleen DHA vaan een hoogwaardige kwaliteit zal het pigment produceren dat je mag verwachten van een kwalitatief hoogwaardig merk.  
Onze merken Suntana en Sjolie hebben beide hoogwaardig én natuurlijke Dihydroxyacetone (DHA) als ingrediënt.

Een veel voorkomende vergissing is het volgende:
Men denkt dat de kleur donkerder zal worden door meerdere lagen Spraytan vloeistof op de huid  te vernevelen in ééndezelfde spraytan behandeling.
Dit is een misvatting. De huid kan maar een bepaalde hoeveelheid DHA percentage verwerken en zal niet bruiner gaan kleuren echter wel oranje!
Bovendien zal de huid lang vochtig blijven en dus ook een ongelijkmatig resultaat zal veroorzaken. Waardoor je ook grote kleurverschillen gaat opmerken zodra het van de huid afslijt.

Vaak volstaat 1 laag spraytan vloeistof om de kleur te bereiken. Merk je dat de kleur niet overal goed heeft gedekt, dan kan je eventueel  overwegen om een dunne tweede dunne laag vernevelen door de afstand gun-huid ruimer te houden en je beweging met de spray gun te versnellen.  

Heb er vertrouwen in dat de Spraytan vloeistof oplossing in één gelijkmatige laag kan worden aangebracht en je toch een prachtige, donkere, natuurlijke kleur krijgt!
Je werkt op deze manier ook zuinig met je vloeistoffen en besparing op je inkoop.

Wil je toch net dat tintje donkerder dan het DHA percentage dat op de flacon staat vermeldt? Dan kan je het beste overwegen om met DHA booster drops te gaan werken. De DHA booster drops bevat een zeer geconcentreerde DHA waarmee je de vloeistof telkens met 1% verhoogd. Lees hier de gebruikers tips van de Booster drops van Suntana en hier de beschrijving van Sjolie Booster drops

Uiteraard kan je ook door middel van mixen in vloeistoffen onderling een mooie kleur bereiken. Wil je hier meer informatie en advies over? Neem dan contact met ons op.
Wij helpen je graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.