Waarom zou je finishing powder gebruiken bij je Spraytan behandeling of selftan product?

  • Geplaatst op
  • Door Mariska Nieuwenhuysen
  • 0
Waarom zou je finishing powder gebruiken bij je Spraytan behandeling of selftan product?

In deze blog neem ik je mee in een aantal omstandigheden waarmee je te maken hebt als je een Spraytan of een selftan product hebt gebruikt:
sticky/ plakkerig gevoel & afgeven van bronzer

Waarom zou je kiezen voor een Finishing powder bij jouw Spraytan behandelingen?

Wil je je klanten droog de salon laten verlaten? Zonder het risico te lopen dat de bronzer afgeeft en uiteindelijk ondanks al jouw moeite vlekkerig resultaat heeft?

Als sinds geruime tijd hebben vele Spraytan professionals wereldwijd ervaren dat een finishing powder het sticky/plakkerig gevoel dat klanten overhielden direct na de Spraytan voorkomt.

Vaak gebruikten we in het verleden dan talkpoeder of babypoeder om dit plakkerig gevoel te verminderen. Er is nu een gezonder alternatief én een cosmetisch mooiere oplossing! Lees verder in deze blog welke oplossing wij voor jou hebben.

 

Waarom laten de meeste Spraytan vloeistoffen een plakkerig , nathoudend gevoel achter?
Het plakkerige gevoel dat na een Spraytan of eens selftan sessie wordt ervaren heeft te maken met de toevoeging van de hydraterende en voedende ingrediënten zoals Aloë Vera in de spraytan vloeistoffen. Natuurlijk heel fijn dat deze ingrediënten in een spraytan vloeistof zitten! Want het hydrateert je huid en voedt je huid ook. Spraytan droogt immers je huid wel wat meer uit en dus is het belangrijk dat de huid zo snel mogelijk wordt gehydrateerd en gevoed.

Niet alle spraytan vloeistoffen zullen een sticky feeling achterlaten omdat in met name de snelwerkende de zogenaamde “rapid” tan alcohol bevat, en de Violet vloeistoffen bevatten tevens alcohol.

 

We kunnen allemaal wel over meepraten over het feit dat op warme dagen het een uitdaging is om klanten te voorzien van een Spraytan behandeling en de kans op transpiratie groter wordt naar gelang de temperatuur stijgt hier in de Benelux. Transpireren is dan ook echt niet te voorkomen! Als Spraytan technician ben je dan veel langer bezig om de klant goed na te drogen en is het risico groot voor de klant dat de Spraytan toch niet egaal of vlekkerig resultaat zal kunnen opleveren.

 

Het drogen blijft ontzettend belangrijk ook als je overweegt om een finishing powder aan te brengen.

Bij alle klanten ongeacht hun lichaamsvormen en figuur, hebben te maken met huidplooien. Denk aan de hals plooi, de okselregio, de ellebogen, de knieholten en de liezen. Als men vaak al bukt of de armen en benen buigen is er huid op huid contact dat ervoor zorgt dat de Spraytan niet goed in de huid kan trekken en dus een zichtbare lijn achterlaat.

Dit is jammer van alle moeite die je als Spraytan technician doet en de tijd die je investeert om ervoor te zorgen dat het resultaat optimaal is.

Of nog erger, de nachtmerrie van vele Spraytan technicians: een klant heeft geen loszittende kleding aan voor de Spraytan behandeling en daardoor direct strepen zodra zij/hij de kleding weer aantrekt!!

Wat deden wij dan? We maakten gebruik van talkpoeder of babypoeder en brachten deze aan in de holten of huidplooien waardoor de transpiratie vocht in het poeder kon trekken en niet in de huid en dus minder kans op strepen. Het nadeel van deze poeders is dat het poeder wit van eigenschap is en dus wel degelijk zichtbare waas achterliet op de huid.


Finishing powder heeft nog een aantal grote voordelen:

Het voorkomt afgeven, transfer, op kleding, meubels en lakens.
De poeder fixeert de Spraytan nevel op de huid waardoor je direct droog bent terwijl de kleur zich onverstoord kan ontwikkelen.
Hiermee elimineer je de typische lucht van DHA tijdens de inwerkperiode.
En bovendien het maakt je huid ook nog eens gladder.

 

Zo kan je in alle omstandigheden, warm en tropisch weer, strakke kleding, klamme huid, veel huidplooien toch de perfecte spraytan uitvoeren.
Dit zorgt dat je klanten tevreden blijven en bij je terugkomen, maar je verhoogt je service ook en trekt andere nieuwe klanten ook naar je toe.

Velen weten niet dat een finishing powder ook heel prettig is bij gebruik van selftan producten. Dus weg met de afgevende bronzer terwijl jij je last minute kleurtje op je huid laat inwerken.
Je hoeft niet perse te wachten totdat de inwerktijd is verstreken met je dagelijkse activiteiten.

Andere toepassingsmogelijkheden met finishing powder:

Gebruik het als Body Shimmer; er is ook een Liquid Glo finishing powder dat een shimmer bevat waardoor je een glamoureuze uitstraling hebt in jouw kleding tijdens feestjes.

Droogshampoo; wanneer je een "bad hairday" hebt en je niet je haren kan wassen wegens tijdgebrek. Simpel: breng een subtiele hoeveelheid poeder aan bij de haarwortels.
Even schudden met je handen door je haren en je kapsel zit perfect!

Voor de gebruiksaanwijzing van de Liquid Glo Finishing powder na een Spraytan behandeling of gebruik van een selftan product verwijs ik je graag naar deze link.

 

Hoe zit het dan met de verbruikerskosten van Liquid Glo Finishing powder per behandeling?
Met een potje van 112 gram doe je gemiddeld 16-20 behandelingen. De kosten per behandeling komen dan op €1.24 excl. BTW per klant.

Een navull/ refill verpakking van 450 gram gaat gemiddeld 65 behandelingen mee. De kostprijs komt dan op €0,95 excl. BTW per klant.


Het is natuurlijk een extra service die jij wilt meegeven aan de klant, aan jou of je deze kosten in je behandeling verwerkt of dat je de klant voor deze extra service laat betalen. Een adviesprijs voor deze extra service ligt tussen de €3,- en €5,- incl. BTW.
Al bij gebruik van een klein potje à 115 gram Liquid Glo Finishing powder verdien je hiermee dus snel je investering terug.

 

Ik ben benieuwd wat je van deze blog hebt gevonden?


Laat gerust een reactie achter.

Reacties

  1. Mariska Berkenhamer-hendriks Mariska Berkenhamer-hendriks

    Zo te lezen heb ik er goed aan gedaan deze te bestellen. Ik ben zeer benieuwd wat mijn klanten ervan gaan vinden.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.