Beschadigt Spraytan een tatoeage?

Beschadigt Spraytan een tatoeage?

Tegenwoordig is het hebben van een Tattoo een ware trend, Mensen met een pas gezette tatoeage willen natuurlijk pronken met hun nieuwe afbeelding op de huid.
Spraytan zal de tatoeage niet anders doen laten lijken misschien wel iets donkerder kleuren, dat is alleen wanneer de spraytan tint zichtbaar is op de huid. Wel is het belangrijk om te weten dat Spraytan niet gedaan kan worden op verse tatoeages waarvan de huid nog niet genezen is. In deze blog lees je alles over Spraytan en tatoeages.

Beschadigt een Spraytan mijn tatoeage?

Een tatoeage of tattoo kan vervagen en beschadigd raken door UV-blootstelling of UV-straling ( zonnebank). Dit maakt spraytanning een geweldige optie voor de gebruinde look, zonder je zorgen te maken over schade van de tatoeage.

Een Spraytan is een tijdelijke transparante spraytan laag die op de bovenste (dode huidcellen) laag van de huid wordt aangebracht en zichtbaar is. Dit wordt aangebracht op de bovenste laag van de opperhuid. Tatoeage inkt wordt dieper in de huid aangebracht, in de dermis laag.

Een Spraytan kleur is een pure tint op het huidoppervlak, de tatoeage schijnt door deze bruine spraytan laag door. Donkere getatoeëerde gebieden ( zwarte inkten)  zullen qua uiterlijk niet veranderen. Kleuren, met name lichte en pastelachtige, witte en laag verzadigde afbeeldingen kunnen echter wel tijdelijk donkerder kleuren zolang de Spraytan tint zichtbaar is op de huid.

Als je wilt voorkomen dat de tatoeage tijdelijk donkerder gaat kleuren dan adviseer ik je om op die plek of tatoeage een dik laagje Barrier crème aan te brengen, dit zorgt ervoor dat de huid aldaar niet meer zal kleuren door de Spraytan. Vervaag de Spraytan lijnen rondom  en ter plekke van de tattoo met een Kabukiz brush zodat er geen hard afgrensbare gebieden ontstaan.

Of

Voor kleinere tatoeages is het ook mogelijk om spraytan als gebruikelijk aanbrengen en direct verwijderen met een wattenstaafje dat in alcohol is gedrenkt of puntje van een vochtig gezichtsdoekje.
De spraytan vloeistof zal dan hier worden verwijderd in de blekere tatoeage gebieden.

De klant zal op de plek van de tatoeage na elke douchebeurt haar huid extra hydrateren om uitdroging van de huid te voorkomen.

Zoals ik hierboven ook al beschreven heb in deze blog, is het ontzettend belangrijk dat een Spraytan niet kan worden toegepast op een tatoeage die nog vers is, en waarvan de huid nog niet is genezen.

Dit genezingsproces van een tatoeage duurt gemiddeld 4 weken.
De huid moet glad aanvoelen en vrij van korstjes en gelijkmatig.  Géén open wondjes mogen meer zichtbaar zijn.  Het is dan ook erg belangrijk dat de klant aangeeft wanneer de tatoeage is gezet, en laat deze klant dit schriftelijk en mondeling vastleggen.
Kiest de klant er toch voor, of is de klant niet geheel eerlijk geweest naar je, dan kan een Spraytan bij een nog niet genezen tatoeage ontstekingen of infecties veroorzaken. Het risico bestaat ook dat de tatoeage permanent beschadigt raakt!

Ik kan mij goed voorstellen dat klanten graag willen pronken met hun tatoeage, jij bent als spraytan deskundige ervoor om de klant goed in te lichten om mogelijke problemen te voorkomen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad? Laat gerust een reactie achter of stel je vragen rondom spraytan en tatoeage hier onderaan de blog.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.