DHA nader toegelicht

DHA nader toegelicht

In deze blog leg ik je meer uit over DHA, het belangrijkste ingrediënt in de Spraytan vloeistoffen en selftan producten.

WAT IS DHA?

OK, ik ga je in deze blog de definitie DHA nader toelichten.

DHA is hét belangrijkste ingrediënt in de sunless industrie en dus in de Spraytan vloeistoffen en (zelf)bruiningsproducten DHA zorgt dus voor die mooie goudbronzen tint!
Als Spray Tan technician, heb je dus wel degelijke kennis nodig van de ingrediënten in jouw Spraytan vloeistoffen!
Wanneer je de theorie achter de producten weet, kan je de klant het mooiste kleur adviseren passend bij hun huidtype Kennis is macht!

Wanneer je een succesvolle spraytan service wilt runnen, zal je dus echt de kennis moeten bezitten. Je bent dan in staat om de kennis om te zetten in goede uitleg naar de klant toe en te kunnen vertellen waarom men een prachtige gebruinde huid zullen ontwikkelen. Wat de do’s en don'ts zijn.

Doordat jij die kennis hebt, straal je zelfverzekerdheid uit maar nog belangrijker: professionaliteit! Jouw klant zal zich dan vertrouwd voelen tijdens de Spray tan afspraak en het helpt ook mee in opbouwen van trouwe klandizie. Een langdurige klantrelatie dus.

Om die kennis goed op te doen, is een kwalitatieve Spray Tan training belangrijk, bij Spray Tan Solutions ben je in goede handen en kan je van mij, als Spray Tan trainer, een professionele, kwalitatieve en hoogwaardige training verwachten!

Dus nog even kort samengevat, DHA is dus de afkorting van Dihydroxyacetone, hét belangrijkste ingrediënt dat een prachtige gebruinde gloed zal geven. Een ingrediënt dat afkomstig is van suikerbiet of suikerriet, van natuurlijke afkomst dus. Dit koolhydraat gaat dan ook een verbinding aan met de eiwitten en aminozuren in de huid. Een chemische reactie dus dat plaatsvindt met de dode huidcellen in de opperhuid, we noemen dat ook wel een “Maillard” reactie.
Superbelangrijk om goed te begrijpen dus hoe je DHA kunt toepassen bij verschillende huidtypen en ondertoon van de klant voordat je gaat beginnen met de Spraytan techniek.
Hoe hoger het percentage DHA hoe bruiner de huid zal gaan kleuren, maar je kunt niet zomaar een hoog percentage DHA toepassen op een lichte huid. Je wilt te allen tijde voorkomen dat de huid oranje zal gaan kleuren. En je wilt óók voorkomen dat er een groot contrast zal ontstaan tussen de nog gebruinde huid van de Spraytan vloeistof en de huid die straks weer aan de oppervlakte komt wanneer de Spraytan kleur van de huid afslijt. Dat is nu juist een van de grootste angsten van klanten!

Het blijft altijd spannend voor klanten, wanneer zij voor het eerst een Spraytan behandeling ondergaan, jij bent ervoor om hen te adviseren en gerust te stellen. Jouw professionaliteit, kennis en kunde helpt hen om de angst weg te nemen. En hen jouw spraytan service te verlaten met een fantastisch bruin tintje! Zij zullen dus ook van jou de uitleg moeten ontvangen dat DHA slechts tijdelijk een tint geeft en ze niet beschermd zijn tegen de UV stralen.  En dat ze pas na 24 uur de daadwerkelijke tint zullen gaan zien op de huid, want dan is de DHA uit ontwikkelt.

Ik deel je een aantal belangrijke feitjes over DHA in onze vloeistoffen die je vindt in ons assortiment:

Alle Spraytan vloeistoffen in ons assortiment van Sjolie en Suntana zijn van 100% natuurlijke afkomst

 • plantaardige DHA dat wordt toegepaste in alle spraytan vloeistoffen, selftan mousses, sprays en tanning drops

Vervaardigd van hoogwaardige ingrediënten die verantwoord zijn voor de huid en ten gunste zijn voor behoud van de gezondheid van de huid en vrij zijn van agressieve chemicaliën.

Als je op zoek bent naar een professionele, individuele training dan adviseer ik je om met mij contact op te nemen Ik help je graag een aan deze training en breng met al mijn passie alle kennis over op jou, waarmee je met jouw Spraytan service hoogwaardige en kwalitatieve Spraytan behandelingen kunt verlenen. Zodat jouw klant kan vertrouwen op jou en de kwaliteit van jouw behandelingen!

Reacties

 1. Hillie Hillie

  Mooie blog weer Mariska, zoals altijd weer duidelijk en informatief.
  Dank Hillie voor jouw reactie en fijn te weten dat je de blogs & onderwerpen weet te waarderen en het jou mogelijk ook meer kennis, verheldering zal geven. Kennis is macht nog altijd! En met gedegen kennis kan men professioneler te werk gaan wat de klanten ook zullen blijven waarderen.

 2. Gerrada Kerkhof Gerrada Kerkhof

  Wat is de reden dat alle DHA boven de 10% niet meer verkocht mogen worden?
  Hoi Gerrada, dank je wel voor jouw vraag!
  Hierover heb ik een blog geschreven waarbij de EU verordening sinds april 2022 is uitgelegd en wat de oplossingen zijn voor de huidtypen die wel een donkere lotion willen dan voorheen de 12% en 14% DHA gewend waren te gebruiken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.