Het nut van scrubben en waarom scrubben voorafgaand een Spraytan of selftan ?

Het nut van scrubben en waarom scrubben voorafgaand een Spraytan of selftan ?

In deze blog leer je waarom het nuttig is om je huid te scrubben, waarom wordt aangeraden om een scrub product zonder olie te gebruiken en wat het verschil is tussen scrubben en exfoliëren.

Nut van Scrubben.

Scrubben is eenvoudig weg het verwijderen van dode huidcellen, deze dode huidcellen kunnen je huid dof maken, droog en ruw laten aanvoelen. Elke dag maakt de huid nieuwe huidcellen aan en vernieuwt de huid zicht. De dode huidcellen komen in dit huidvernieuwingsproces aan de oppervlakte, de opperhuid, en laten los. Sommige dode huidcellen blijven achter, en blijven op de huid aanwezig. Deze hopen zich dan op. Hierdoor kan de huid er doffer uit gaan zien.

Door het scrubben kan je de dode huidcellen die zich ophopen op je lichaam gemakkelijker verwijderen en daalt ook de PH waarde van de huid. Juist door het dalen van de PH waarde kan de Spraytan die op de huid wordt aangebracht, beter hechten en heb je langer plezier van je kleur maar levert het ook een egaler resultaat op.  De dode huidcellen kunnen je poriën doen verstoppen wat ervoor kan zorgen dat de Spraytan vloeistof op die plekken niet goed kan worden opgenomen door de huid. 
Daarnaast kunnen ophopingen van dode huidcellen niet alleen leiden tot verstoppingen maar ook onzuiverheden veroorzaken.

Goed te weten: hoe ouder de huid wordt des te trager de cel vernieuwing plaatsvindt en blijft het dus verstandig om regelmatig de huid te blijven scrubben. Belangrijk om te weten is dat de huid dunner wordt naarmate het ouder worden en dus ook gevoeliger.

Scrubproducten bevatten een korrel die uit bv. Suiker kan bestaan, zout of andere verpulverde ingrediënten. Deze schuren letterlijk de dode huidcellen van je huid af.


Waarom olievrij scrubben wordt aangeraden voordat je een Spraytan of selftan product aanbrengt?

Oliën in een scrubproduct laten een filmpje achter de op de huid waardoor de selftan of Spraytan vloeistof niet goed kan hechten en in de huid zal worden opgenomen. Daarnaast zorgt olie ervoor dat de huid blijft vlekken. Spraytan/ selftan en olie gaan nooit en te nimmer samen!

Scrubben wordt ook wel exfoliëren genoemd; echter zit er een verschil in een scrubproduct of een exfoliatieproduct. Een scrub product maak je gebruik van een korrel dat de dode huidcellen doet verwijderen, een exfoliërend product bevat een fruitzuur die de dode huidcellen losweken.  

Aangeraden wordt om scrubben 1-2 x per week te doen, vaker is niet nodig. Scrubben in het gezicht  met een zoutkorrel wordt afgeraden, het gebruik van een exfoliatie handschoen of scrubhandschoen is zachter voor de dunnere huid van het gezicht.
wordt

NB: schrik niet wanneer de rood wat huid kleurt na het scrubben, door het scrubben stimuleer je de doorbloeding in de huid. Dit trekt vaak snel weer weg.
Heb je een gevoelige huid, dan is het advies om niet te kort voorafgaand een Spraytan of gebruik selftan product te scrubben maar laat hier 24 uur tussen zitten zodat de huid genoeg kan herstellen.

 

Reacties

  1. Solid Beauty by Mariska Berkenhamer Solid Beauty by Mariska Berkenhamer

    Het is een wereld van verschil als de huid is behandeld met een scrub of exfoliant.
    Fijn om zo te lezen hoe de huid en vloeistof samen werken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.