Wat is het nut van afzuiging ventilator of extractie unit voor een Spray Tan professional?

Wat is het nut van afzuiging ventilator of extractie unit voor een Spray Tan professional?

Wanneer je als Spray Tan professional je wilt ( blijven) verbeteren in jouw Spraytan service, dan zal deze blog met dit belangrijke onderwerp en het bijbehorende thema gezondheid & voordelen Spraytanning jou aanspreken.

Als Spray Tan technician heb je te maken met “overspray” tijdens Spray Tan behandelingen. Zowel jij als de klant kan deze fijne luchtdeeltjes inademen waartegen je je dient te beschermen. De fijne vochtige deeltjes begeven zich zwevend in de ruimte waar jij je werk doet. Dit kan bij de klant thuis zijn of in jouw  salonruimte. Deze overspray laat ook een fijn laagje stof achter op jouw meubilair en andere objecten in de ruimte wat betekent dat je elke dag na jouw werktijd de ruimte grondig dient te reinigen. Maar wat doe je als je bij de klant thuis komt en je verlaat het adres om op weg te gaan naar de volgende klant?

Tegenwoordig willen wij ons juist goed beschermen tegen de fijnstof en vochtdruppeltjes. Dit kan al eenvoudig met een masker, van stof of een disposable FFP2 masker is het meest geschikt masker die alle fijnstof tegenhoudt. Al dan niet in combinatie met een gezichtsschild
De klant kan zich beschermen tegen het inademen van de overspray heel simpel met een neusfilter. Ook dien je de lippen van de klant te beschermen met een lipgloss of wat vaseline.
Met deze simpele maar toch essentiële oplossingen ben je in ieder geval bewuster & veiliger bezig dan wanneer je geen bescherming biedt aan jezelf en de klant.

Wanneer je meerdere Spraytan behandelingen in eenzelfde ruimte uitvoert, is het overwegen tot aanschaf van een afzuigventilator of een complete extractie unit meer dan waard! Dit zorgt niet alleen voor professionele uitstraling in jouw salon, je houdt de lucht in je werkruimte een stuk frisser, schoner en aangenamer en bovenal dus veilige omgeving voor jou en de klant! 

Dé perfecte oplossing omdat deze ventilatoren of extractie units de lucht zuiveren, de overspray trekt weg in een filter, en houden het ver weg van ogen en luchtwegen. 

Tegenwoordig hebben de professionele Spraytan salons een vaste afzuigcabine staan. Wij verkopen complete extractie units van het merk Tanning Essentials; de zogenaamde Turbo Twister Towers en de complete Spraystation.

Voor de mobiele Spraytanners is afzuiging via een draagbare ventilator ideaal om in de tent te plaatsen of achter de tent, en deze staat geplaatst in de opening achterkant tent.

Spray tanning staat bekend als een veilig alternatief voor de zon of zonnebank  Bruinen door de zon of zonnebank kan het risico op huidkanker verhogen. Hoewel Spray tanning over het algemeen een uiterst veilig proces is, zijn er toch enkele potentiële gevaren waar je van bewust moet zijn, namelijk het inademen van DHA (Dihydroxyacetone).

D.H.A. is het werkzame ingrediënt in Spraytan vloeistoffen die voor diep gebruinde gloed zorgen op de huid. D.H.A. reageert op de aminozuren in de bovenste dode cellagen van de huid ( de opperhuid) waardoor de huid dus donkerder zal kleuren.

Door de Amerikaanse federaties TGA en FDA wordt aanbevolen om het inhaleren van DHA en fijne stofdeeltjes te vermijden of te voorkomen. Een afzuigventilator is daardoor onmisbaar in de Sunless industrie.  
Een afzuigventilator of extractie unit zorgt er dus voor dat de overspray in de lucht wordt afgezogen, waardoor wordt voorkomen dat men de DHA stofdeeltjes inademt.

Zullen jouw klanten de gezondheidsvoordelen van een afzuig ventilator waarderen?

De Spray tanning industrie is alsmaar groeiende in de Benelux en mede te danken aan bewustwording van negatieve effecten van UV- stralen. Jouw klant zal wellicht niet bekend zijn met de voordelen van de afzuigventilator of extractie unit. Door deze voordelen te benoemen en jouw positieve ervaringen te delen met de klant vergroot je de kans dat jouw salon wordt aanbevolen bij bekenden en vrienden als gezondheidsverantwoordelijke Spraytan salon.

Een ventilator of extractie unit bevat één of meerdere filters welke met regelmaat dient te worden vervangen. Sommige filters zijn wasbaar zijn of zijn disposable. De filters nemen snel alle overspray op die in de lucht is blijven hangen.  Daarnaast ook uitstekend geschikt voor afzuigen van ongewenst vuil in de omgeving. 

Voel je vrij om afzuig ventilatoren en extractie units op onze website te bekijken. Voor ieder budget zijn aantrekkelijk geprijsde ventilator te vinden. En houdt de actuele aanbiedingen in de gaten op afzuiging &apparatuur.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over Spray tan, apparatuur, en de gezondheidsvoordelen van Spraytanning.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.