Welke zonnebrandmiddelen kan ik het beste gebruiken bij Spray Tanning?

Welke zonnebrandmiddelen kan ik het beste gebruiken bij Spray Tanning?

Let bij het kiezen van een spraytan-veilige zonnebrandcrème op de ingrediënten van uw product.

Er zijn zonnebrandmiddelen die u liever niet gebruikt, zoals die met Oxybenzone. 

Oxybenzone moet worden vermeden met of zonder spraytan. 
Deze chemische stof is een van de meest giftige ingrediënten in zonnebrandcrème. 

Volgens bronEWG.org staat Oxybenzone bekend als kankerverwekkend (bevordert de vorming van kanker) en scoort het erg hoog op schaal van toxiciteit! Als het gaat om spraytans, moet deze chemische stof worden vermeden, omdat bekend is dat het verhoogde irritatie veroorzaakt bij mensen met een gevoelige en acne-gevoelige huid.

Welke zonnebrandcrème zijn dan wel veilig?
Zonnebrand crèmes die zinkoxide of titaniumdioxide bevatten, zijn beide veilige keuzes als het gaat om ingrediënten. Deze ingrediënten blokkeren de zon door op de huid te gaan zitten in plaats van te absorberen. Zonnebrandmiddelen met zinkoxide of titaniumdioxide hebben minder kans om poriën te verstoppen en irritatie te veroorzaken, zoals Oxybenzone dat kan.

Ik raad je aan, om jouw klanten ook te informeren en met klem te adviseren, om zonnebrand middelen op oliebasis en in spuitbussen te vermijden.
Beide zonnefilters versnellen de afschilfering van de huid. Zonnebrandmiddelen op oliebasis maken de dode huidcellen zachter en laten ze gemakkelijker los, waardoor de spraytan vervaagt. 
Zonnebrandmiddelen in spuitbussen bevatten alcohol, waarvan bekend is dat het de huid uitdroogt en de natuurlijke bestanddelen van de huid zal aantasten. Het gebruik van een zonnebrandcrème in een spuitbus zal resulteren in een vervaagde of vlekkerige spraytan.

Zoek bij het winkelen voor uw volgende zonnebrandcrème naar een fysiek blokkerende olievrije zonnebrandcrème, vrij van Oxybenzone! We raden de volgende zonnebrandmiddelen aan tijdens een spraytanning:

Biodermal voor de gevoelige huid SPF50,

Supergoop, ( online verkrijgbaar)

Naïf Zon SPF50 verkrijgbaar bij Holland & Barret,

Lovea; verkrijgbaar bij Holland & Barret

Lavera verkrijgbaar o.a.s bij Douglas

Deze zonnefilters zijn veilig in gebruik en bevatten geen schadelijke ingrediënten.

Ik wens je vele veilige zonnige dagen!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.