Terugblik op het jaar 2022 Spray Tanning en Spray Tan Solutions

  • Geplaatst op
  • Door Mariska Nieuwenhuysen
  • 0
Terugblik op het jaar 2022 Spray Tanning en Spray Tan Solutions

Het jaar 2022 zit er alweer bijna op. We vieren nu meest stralende feesten van het jaar: kerst en de jaarwisseling! Hopelijk kan je deze dagen genieten van gezelligheid, warmte en tikkeltje glamour.

Ook ik, als eigenaar van Spray Tan Solutions, blik graag nog even terug naar dit bijzondere jaar 2022 in vele opzichten.

Wat heeft ons gebracht? Wat hebben jullie voor ons Spray Tan Solutions betekent en wat mocht ik voor jou betekenen in 2022?
In deze blog beschrijf ik een aantal memorabele momenten dit jaar 2022.Januari 2022 De Spray Tan Business stond voor beste uitdaging dit jaar, allereerst mochten de salons eind januari hun deuren na een tweede harde lockdown openen en vele klanten weer kunnen voorzien van een prachtig gebruind kleurtje.
Er werd veel veerkracht van jullie verwacht en begrip vanuit de overheid. Dit was niet altijd makkelijk, dat realiseren wij ons ook als leverancier van jouw Spray Tan benodigdheden.
Ik wil dan ook mijn bewondering voor jullie uitspreken dat velen van jullie de Spray Tan Service weer hebben opgepakt en na alle uitdagingen weer successen wisten te behalen in 2022. 
Ook een leuke wetenswaardigheid die ik graag met je wil delen: ik heb Jeanette van ByJeane.com die comfortabele bralettes verkoopt en naast een webshop ook een podcast kanaal heeft waarin vrouwen in hun kracht worden gezet via een videopodcast hierover vertellen wat hun kracht is. Ik heb samen met Jeanette een videopodcast opgenomen, heb jij deze al bekeken en beluisterd?

podcast byjeane.com

April 2022; de nieuwe EU-regelement omtrent maximale toegestane % DHA werd van kracht. Wij net als vele andere Spray Tan leveranciers en Spray Tan merken wereldwijd, waren sceptisch over de nieuwe regels die de EU heeft aangenomen.
Wat zou het gaan betekenen voor onze klanten die toch een donkere tint wilden dan de toegestane maximum van 10% DHA? En wat zal dit betekenen voor de Spray Tan business in Europa?
Gelukkig kunnen wij nu 8 maanden, later in het jaar, stellen dat het effect op dit regelement is meegevallen en wij, leveranciers, Spray Tan merken zoals Suntana in staat zijn geweest een oplossing te bieden voor deze nieuwe regels en kunnen met een gerust hart deels hun vertrouwde producten blijven gebruiken die opnieuw zijn samengesteld. Ook hebben een aantal gerenommeerde Spray Tan merken buiten EU besloten hun producten niet meer te exporteren naar Europa. Dat heeft natuurlijk wel impact gehad op het verminderde aanbod en ook als gevolg hiervan zijn Spraytan gebruikers overgestapt naar andere oplossingen.

Wij hadden als doel er voor jullie te zijn, ook in deze onzekere tijden als het gaat om het nieuwe EU-regelement, hopelijk heb jij onze steun mogen ervaren en ben je van alle ontwikkelingen door ons op de hoogte gehouden via onze blog EU-regelement en de vele adviesgesprekken die wij met vele van jullie hebben gevoerd. Wij zullen altijd voor jullie klaarstaan voor raad en daad en voelen ook de verantwoording jullie hierin te berichten bij nieuw ontwikkelingen op dit gebied.

Zomer 2022; het was een lange & warme zinderende zomer. Met recordhoge temperaturen en hittegolven; natuurlijk zorgden deze zomerse temperaturen voor toenemende vraag naar Spraytan behandelingen in de salons en oplossingen voor het last minute kleurtje voor strandbezoek en vakanties.
Tijdens de tropische dagen waar de thermometer soms meer aangaf dan 35 graden was het ook weleens een uitdaging er werd ook hier op creativiteit gerekend van de Spray Tan technician, door realiseren van koelere klimaat in de salon of het verschuiven Spray Tan afspraken naar een koeler moment van de dag.
Men werd nog eens bewust van het gevaar dat de zonkracht had op de huid en kans op huidkanker en huidveroudering. Redenen genoeg om te blijven kiezen voor een gezonder alternatief: Spray Tan.

Veder mochten wij dit jaar vele nieuwe Spray Tan salons verwelkomen als klant in de webshop én mochten opleiden & begeleiden in het opstarten van een Spray Tan service waarin ik als Spray Tan trainer met trots en dankbaarheid denk aan menig leuke momenten tijdens de trainingen en het aanleren van Spray Tanning techniek en het overbrengen van de benodigde Spray Tan kennis. Ook dit jaar hebben salons zich opgegeven voor vermelding op onze webpagina Salon Locaties. Wil jij graag ook met jouw Spray Tan service worden vermeldt op deze pagina? Stuur ons dan een e-mail met jouw contactgegevens zodat we óók jouw salon kunnen vermelden waardoor je nog beter gevonden wordt door klanten die op zoek zijn naar een Spray Tan service in hun omgeving.

Ontwikkeling Spray Tan business in Europa. We zien ook dit jaar de vraag naar Spraytanning in Nederland, België en ook andere Europese landen groter worden en ontwikkeling in Spraytanning. Het marktaandeel in de beautybranche op gebied van gezonder alternatief & verantwoord bruin zonder zon/zonnebank is flink aan het groeien. Bewustwording van de jong volwassenen in verantwoorde huidverzorging speelt dan ook een grote rol in deze groei.

Ook is Spray Tan Solutions niet stil blijven staan dit bijzondere jaar;
Onze service hebben wij uitgebreid door het bieden van advies video-calls en mogelijk maken voor het maken telefonische adviesafspraken.
Er hebben vele klanten gebruik gemaakt van deze nieuwe service en zo de meer productkennis kunnen overbrengen in de verscheidende Spray Tan benodigdheden.
De telefoon stond soms roodgloeiend menig moment; waarin wij de vragen van klanten mochten beantwoorden over het nieuwe EU- regelement, productkennis van ons uitgebreide Spray Tan assortiment en opstarten van Spray Tan service.

Ook dit jaar, vele Europese klanten buiten Nederland en België van dienst mogen zijn met ons Spray Tan assortiment in onze webshop. Daar zijn wij erg trots op!
Dat maakt dat wij het begin 2023 onze service voor verzending van geplaatste bestellingen naar Europese landen gaan uitbreiden en actualiseren. 

De mogelijkheden tot het volgen van onze individuele Spray Tan training heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt;
Naast het volgen van een 6 uur durende training op één dezelfde dag, maken veel salon eigenaren gebruik van de mogelijkheid om de training in:
online theorie training en een praktijktraining op 2 verschillende dagen te volgen.
Dit heeft al veel voordelen opgeleverd voor de cursist; meer tijd en ruimte om de opgedane theoretische kennis te laten indalen voordat men de praktijk training gaat trainen. Maar ook de mogelijkheid om de theorie training in de avonduren te volgen zodat de voortgang van activiteiten in hun schoonheidssalon overdag kon blijven behouden. Spray Tan Solutions denkt ook hierin graag mee en verruimen de beschikbare momenten voor advies, training en contact.
Een Spray Tan training op maat, is een belangrijk speerpunt voor komend jaar welke wij in het eerste kwartaal van 2023 nog meer zullen ontwikkelen.

Coaching trajecten zijn opgestart voor cursisten en starters in Spray Tan service en heeft al veel succes opgeleverd. Spray Tan kennis  en de Spray Tan technieken verfijnd en naar een hoger niveau gebracht, Bovenal is het plezier vergroot bij het verlenen van een prachtig natuurlijk gebruinde resultaat op de klant.

Op Social media is er een besloten FB groep gestart voor European Spray Tan Artists waar het doel is elkaar te ontmoeten, elkaar kennis bij te brengen op gebied van Spray Tan en de ontwikkeling in Spraytanning nauw op de voet te kunnen volgen en over te brengen op Spray Tan technician in heel Europa.
Ook op Instagram kan je terecht op de besloten pagina voor al jouw vragen op Spray Tan gebied, netwerken tussen Spray Tan technician en delen van ervaringen.
Ons voornemen om voor Spray Tan professionals uit Europa een Spray Tan evenement te organiseren in het voorjaar van 2023 dat nog niet eerder in de EU heeft plaatsgevonden, krijgt telkens meer vorm. Alle plannen worden nu uitgewerkt voor 1-daags evenement. Heb jij nog leuke ideeën of specifieke wensen die je graag wilt zien terugkomen op dit unieke evenement, dan ben je van harte welkom om deze te sturen naar ons e-mailadres [email protected]
Houdt ook onze berichtgeving in de gaten komende maanden.


In ons assortiment hebben wij diverse nieuwe producten geïntroduceerd zoals de universele Extractor ventilator hoes voor de bestaande huis,- keuken ventilator van  het merk Sjolie waar met een bestaande ventilator nu ook een werkende afzuiging van de overspray en spraytan nevel kan worden gerealiseerd. Een betaalbare én slimme oplossing voor kleinere salons en ruimten.

Prijsstijgingen: natuurlijk konden wij ook niet ontkomen aan een verhoging van de prijzen op een aantal Spray Tan artikelen in onze webshop. De hogere import- en vervoerskosten voor Spray Tan benodigdheden maar ook de gevolgen van prijsstijgingen van het inkopen en produceren van Spray Tan producten hebben helaas impact gehad op de niet meer ontkomende prijsstijgingen die je waarschijnlijk al hebt opgemerkt. Vanzelfsprekend zullen wij ons blijven inzetten voor betaalbare & kwalitatief hoogwaardige Spray Tan benodigdheden en is en blijft ons streven de nodige prijsstijgingen zo lang mogelijk uit te stellen of zo min mogelijk door te voeren naar jullie, onze trouwe klanten.

Nu staan wij aan het begin van 2023 en zullen wij met een gevoel van dankbaarheid, tevredenheid, trots en blijdschap het jaar afsluiten.
Dankbaar voor zoveel trouwe klanten, jouw klandizie dit jaar en in het bijzonder de vele vormen blijk van waardering die is uitgesproken naar ons als jullie leverancier Spray Tan Solutions.
Ook komend jaar, het jaar 2023, zullen wij voor jullie klaar staan met raad en daad op gebied van advies, training, verkoop en coaching in Spray Tanning.

Hiermee sluit ik deze terugblik af:
Ik wens jou, jouw naasten en geliefden, een hartverwarmende kerst toe.
En voor het jaar 2023, een prachtig jaar waarin geluk, liefde, dankbaarheid en gezondheid centraal mag staan om van alle successen & groei te mogen en kunnen genieten óók op gebied van Spraytanning.

Blijf dus ook vooral ons volgen en onze nieuwsbrieven lezen om op de hoogte te blijven van nieuwe mooie ontwikkelingen in het jaar 2023.

Het besef dat Spray Tan Solutions niet kan bestaan zonder jou, jouw input, jouw klandizie en jouw trouwe bezoek aan onze website!

Hartelijke groet,
Mariska
eigenaar Spray Tan Solutions

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.